Zagrebačka policija u munjevitoj akciji uhapsila naoružani trojac iz BiH

Preporučujemo

Tri muškarca iz BiH, koji su uhapšeni u Zagrebu, a koji su dan ranije došli u Hrvatsku te se u jednome hostelu prijavili pod lažnim imenima, završila su u zatvoru Remetinac zbog posjedovanja automatskoga pištolja Škorpion i streljiva, piše Jutarnji list.

Danijel M. (33) i Perica S. (48) s područja Novoga Travnika, te Ilija F. (28) iz Rame, uhapšeni su u četvrtak oko 10 sati ujutro, a nakon što je anonimni “savjesni građanin” policiji dojavio kako su na Trgu Ivana Kukuljevića u Španskom u Mercedesu BiH tablica nalazi nekoliko muškaraca s pištoljima.

- -

Ubrzo su do Mercedesa došli policajci iz obližnje stanice, no našli su samo prazno vozilo te su krenuli u obilazak trga da vide jesu li vlasnici negdje u blizini.

Nakon desetak minuta vratili su se do Mercedesa, u kojem je tada sjedio Danijel M. (33). Kada su mu prišli da ga legitimiraju, vidjeli su da u džepu ima okvir s mecima za škorpion, a ubrzo su ispod sjedala pronašli i sam automatski pištolj.

Danijela M. su tada vezali lisicama, ali došli su i njegovi prijatelji Perica S. i Ilija F. pa su i oni uhapšeni.

Protiv sve trojice policija je podnijela prijavu zbog nedozvoljenoga držanja oružja, a istražni sudac zagrebačkoga Županijskoga suda odredio im je mjesec dana istražnoga zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela i opasnosti od bijega, jer imaju i hrvatsko i BiH državljanstvo.

- -

Najnovije

Napad na Trumpa je prvi pokušaj ubistva američkog predsjednika otkako je Reagan upucan 1981.

Napad, koji je izvršio napadač kojeg su službenici za provođenje zakona ubili, bio je prvi pokušaj atentata na američkog...