Zahiragić: Ovo je talačka kriza, podnosim incijativu za obeštećenje privrednika

Preporučujemo

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić na svom je Facebook profilu objavio da će podnijeti incijativu da se obeštete privrednici i radnici u KS.

“Na narednoj sjednici Skupštine KS podnosim inicijativu da Vlada Kantona Sarajevo obešteti sve privrednike i radnike, posebno one koji rade na području općina Stari Grad i Centar, a koji su radi potpune, suvišne i cjelodnevne blokade grada, pretrpjeli značajnu ekonomsku štetu.

Također, svi građani koji su oštećeni radi ograničenja prava na kretanje, čak i ulaska i izlaska iz kuće, moraju se obeštetiti.

Ovo više nije “Parada”, ovo više nisu protesti, ovolika blokada grada je ništa drugo do pokazivanja mišića manjinske politike nad građanima Sarajeva.

Ovo je svojevrsna talačka kriza!

Nećete nas slomiti, šta više, postići ćete potpuni kontraefekat, a to ćete vidjeti brzo, već u oktobru!” napisao je Zahiragić na svom Facebook profilu.

Najnovije

Tragedija kod Čitluka: Drvo palo na djevojčicu i usmrtilo je

Desetogodišnja djevojčica iz mjesta Vidovići kod Čitluka sinoć je, kako saznajemo, podlegla u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar nakon...