Žalosno, licemjerno ali i stvarno ponašanje SNSD-a i HDZ-a

preporučujemo

Udruženje žrtava i svjedoka genocida oglasilo se danas u vezi sa skandaloznim jučerašnjim zakčjučkom SNSD-a kojeg je podržao i HDZ a u vezi traženja povlačenja zakona kojim se zabranjuje negiranje genocida.

– Dok se u demokratskom i civilizacijskom svijetu Zakoni koji u svom osnovu sadrže zaštitu žrtava, usvajaju jednoglasno i po pravilu bez rasprave, u BiH se traži ukidanje Zakona kojim se zabranjuje vrijeđanje žrtava.

Stranke iz entiteta RS podržane HDZ BIH, traže ukidanje zakona o zabrani negiranja genocida, holokausta i drugih ratnih zločina,bez bilo kakvog prijedloga kojim bi regulisali zabranu veličanja ratnih zločina,negiranja genocida i holokausta, a istovremeno predsjednici SNSD i HDZ BiH obilaze stratista iz II svjetskog rata. Žalosno, licemjerno ali i stvarno – saopćeno je.

 

Pročitajte:  Bećirović o HDZ-ovom prijedlogu Izbornog zakona: Apsurdno je jačati njihovu politiku koja ide ka obnovi tzv. Herceg-Bosne

Najnovije

BiH među tri najgore zemlje u Europi po Indeksu percepcije korupcije za 2021.

Po ovogodišnjem Indeksu percepcije korupcije (Corruption Perception Index – CPI) Bosna i Hercegovina zauzela je treće najgore mjesto u...