“Zatvor Guantanamo spreman je primiti nove zatvorenike”

Preporučujemo

Zatvor Guantanamo je spreman primiti nove zatvorenike, ali još nije stigla nikakva naredbu o tome, rekao je u četvrtak visoki američki vojni dužnosnik.

Predsjednik Donald Trump je u siječnju potpisao rješenje kojim je poništio rješenje svog prethodnika Baracka Obame o zatvaranju tog spornog američkog zatvora na Kubi.

Sada tamo imamo 41 zatvorenik. Spremni smo primiti druge ukoliko će nam ih poslati“, rekao je admiral Kurt Tidd, šef operativnog zapovjedništva za Južnu Ameriku.

U zatvor Guantanamo od 2008. nisu stigli novi zatvorenici. Zatvor je bio otvoren nakon napada 11. rujna i tijekom najaktivnijeg razdoblja tamo je bilo 780 zatvorenika osumnjičenih za veze s al-Qaedom i talibanima.

Tijekom kampanje je Donald Trump obećao napuniti zatvor “lošim momcima” i rekao da bi bilo dobro da se iz Sjedinjenih Država tamo šalju na suđenje osumnjičeni za terorizam.

Brojne rasprave se vode o uhapšenim ekstremistima, koje su zatočile milicije koje imaju podršku Sjedinjenih Država na sjeveru Sirije.

Najnovije

Vijeće za implementaciju mira mora zaustaviti sunovrat bosanskohercegovačke demokratije

Piše: Dr.sc. Enver Išerić Kada je prošle godine Kristijan Šmit (Christian Schmidt) u izbornoj noći donio odluku o izmjeni Ustava Federacije Bosne...