Završena sanacija i uređenje Trga Prvog korpusa Armije RBiH

Preporučujemo

Povodom završetka radova na sanaciji i uređenju Trga Prvog korpusa Armije BiH predstavnici Općine Centar na čelu sa načelnikom Nedžadom Ajnadžićem će u srijedu, 9. maja 2018. godine u 10,30 sati obići ovaj lokalitet.

Projekt obnove i uređenja ovog parka ispred zgrade u kojoj su smješteni Općina Centar i Kanton Sarajevo, finansirala je Općina Centar, a realiziran je u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika Federacije Bosne i Hercegovine.

- -

Odluka o početku ovog projekta je donesena na osnovu činjenice da je posljednja rekonstrukcija parka urađena davne 1972. godine i da se nalazio u izuzetno lošem građevinskom stanju. S obzirom na složenost projekta ova sanacija i obnova Trga Prvog korpusa rađena je u fazama.

Završetkom projekta sanacije i uređenja Trga Prvog korpusa Armije BiH građani su dobili lijepu pješačku zonu s kamenim gazištima i fontanama, te uređenim zelenim površinama i led rasvjetom.

Najnovije

Ismail Barlov je novi prvak Evrope na 50 metara prsno!

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je zlatnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se održava u...