Zbog nedostatka kvoruma odgođena sjednica Vijeća ministara BiH

Preporučujemo

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koja je bila zakazana za danas, odgođena je zbog nedostatka kvoruma. Kako je saopćeno iz Generalnog sekretarijata Vijeća ministara BiH: “Ministri iz reda bošnjačkog naroda pisanim aktom obavijestili su predsjedateljicu Vijeća ministara BiH Borjanu Krištoda nisu u mogućnosti prisustvovati današnjoj sjednici.”

Vijeće ministara BiH danas je, između ostalog, trebalo razmatrati Informaciju o statusu projekta digitalizacije javnih radiotelevizijskih servisa u Bosni i Hercegovini, koju je predložilo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH.

Ne dnevnom redu je trebala da se nađe i Informacija o usvajanju drugog privremenog izvještaja o usklađenosti Bosne i Hercegovine s preporukama GRECO-a u četvrtom krugu evaluacije.

Ministri su, između ostalog, trebali razmatrati i Informaciju o potrebi pripreme, provođenja i diseminacije rezultata popisa poljoprivrede u BiH 2023 – 2026. i Prijedlog odluke o formiranju Interresorne radne grupe za pripremu Akcijskog plana za pripremu, provođenje i diseminaciju rezultata popisa poljoprivrede u BiH 2023 – 2026.

Najnovije

Čović: BiH će biti evropska država, ući u NATO, ona je nedjeljiva, to razumite

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović gostovao je na BHRT-u u emisiji Odbrojavanje u kojoj je komentarisao brojna aktuelna politička pitanja...