Uhapšen Danko Kajganić, brat glavnog tužitelja BiH Milanka Kajganića

Preporučujemo

U Banjoj Luci je jučer zbog krađe automobila i iznude uhapšen Danko Kajganić, brat Milanka Kajganića glavnog tužioca Tužilaštva BiH, potvrđeno je za Klix.ba iz Uprave policije Posavskog kantona.

On je uhapšen u akciji koji je provodilo Tužilaštvo Posavskog kantona i to zbog krađe automobila i iznude.

MUP RS je saopćio da je pored Kajganića uhapšena još jedna osoba, dok se za trećom traga.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka 24.05.2023. godine, predali su policijskim službenicima Policijske uprave Odžak, lica A. G. i D. K. oba iz Banje Luke, oduzete predmete i putničko vozilo koje se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela ‘Teška krađa’ u nadležnost i dalje postupanje”, saopćeno je.

Kako je navedeno policijski službenici Policijske uprave Banja Luka u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Gradiška vršili su operativne provjere u vezi sa dopisom Policijske uprave Odžak u vezi krivičnog djela “Teška krađa”koje je izvršeno 13.04.2023. godine. Tada je na području općine Odžak ukradeno putničko vozilo marke Jaguar.

“Preduzimanjem operativnih mjera i radnji utvrđeno je da se lica A.G., D.K. koja su 24.05.2023. godine lišena slobode i još jedno lice za kojim se intezivno traga mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. Također, na području Laktaša pronađeni su dijelovi putničkog vozila, a na području Gradiške putničko vozilo, koji su uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona Orašje, uz potvrdu oduzeti”, naveli su iz MUP-a RS.

Najnovije

FBI uhapsio pripadnicu jedinice Zulfikar, optužena da je tokom rata u BiH mučila Srbe

Državljanka SAD-a iz Bosne i Hercegovine uhapšena je jučer u Morgantownu u Zapadnoj Virginiji pod optužbom da je lagala...