Zbog političke situacije EBRD obustavio finansiranje izgradnje autoputa Koridora 5C kroz RS

Preporučujemo

Evropska banka za obnovu i razvoj zbog političke situacije u BiH nije u mogućnosti da u ovom trenutku finansira koridor 5c kroz Republiku Srpsku, rekao je premijer RS-a Radovan Višković.

On je istakao da su iz EBRD-a poručili da su idalje zainteresovani da finansiraju taj projekt, ali da će RS morati da traži druge načine da se ovaj projekat završi.

- -

Naglasio je da RS u ovom trenutku ima oko 120 kilometara izgrađenih autoputeva i da se provode projekti s kineskim izvođačima na dijelu autoputa prema Beogradu, a da i radovi na obilaznici oko Doboja teku prema planu.

Višković je odgovarao na pitanje potpredsjenice NSRS-a Anje Ljubojević, koja je pojasnila da je ovo pitanje postavila ne zato što voli da putuje za Sarajevo, već da se informiše o tome zato što mora da ide često na suđenja u Sarajevo Miloradu Dodiku, predsjedniku RS, kojem se sudi pred Sudom BiH, prenose Nezavisne novine.

Najnovije

Guterres: Svijet ne može sebi priuštiti da Liban postane nova Gaza

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guterres izrazio je duboku zabrinutost zbog rastućih tenzija između Izraela i libanske grupe...