- Advertisement -

Zbog ugrožavanja sigurnosti u Kolektivnom centru “Dubrava-Ružići”: Ivankoviću kazna zatvora od pet mjeseci

Preporučujemo

Kantonalni sud u Širokom Brijegu odbio je žalbe tužiteljstva i osuđenog Mire Ivankovića (56) iz Širokog Brijega i potvrdio prvostupanjsku presudu. Zbog počinjenog kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti i nasilničkog ponašanja Ivanković je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci.

Kantonalno tužiteljstvo u Širokom Brijegu dokazalo je da je Miro Ivanković kriv zbog događaja koji se dogodio u Kolektivnom centru „Dubrava-Ružići“, Grude.

U ranim jutarnjim satima došao je do kamp kućica u kojima žive oštećeni. Odmah po izlasku iz vozila počeo je vikati i psovati idući od vrata do vrata, lupajući i prijeteći oštećenima da će ih sve ubiti. U jednom trenutku nasilno ulazi u sobu oštećene I., hvata je rukama i odguruje, a nakon izlaska iz sobe fizički nasrće na oštećenu B., prijeteći da će zaklati i ubiti i nju i njezinu kćerku A. Sve vrijeme osuđeni je prijetio oštećenima da će ih sve istrijebiti, istjerati iz kampa, govoreći im da su šuge.

Izrečene prijetnje koje su to jutro oštećeni čuli izazvale su kod njih strah za život i osobnu sigurnost zbog čega su cijeli slučaj prijavili policiji.

Tim postupkom osuđeni Miro Ivanković ugrozio je sigurnost više osoba i grubim vrijeđanjem, nasiljem, te osobito drskim ponašanjem ugrozio građanski mir, potvrdio je za Oslobođenje Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Kantonalnog Tužilaštva Županije Zapadno-hercegovačke.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Bivšem ukrajinskom predsjedniku zabranjen izlazak iz zemlje

Bivšem ukrajinskom predsjedniku Petru Porošenku dvaput je zabranjeno napustiti Ukrajinu kako bi učestvovao na sastanku tijela NATO saveza u...