Zbog zlostavljanja bivše djevojke Miralem Pjanić na naslovnicama italijanskih medija

preporučujemo

Bosanskohercegovački fudbalski reprezentativac i fudbaler italijanskog prvaka Juventusa našao se na naslovnicama italijanskih medija zbog navodnog zlostavljanja.

Kako navodi italijanski Il Tempo, Pjanić se prije nekoliko mjeseci morao vratiti u Rim jer se našao u registru optuženih za zlostavljanje i povrede bivše djevojke.

Naime, Pjanića je tužila bivša djevojka iz Rima 6. oktobra 2016, sa kojom se Mali princ navodno često svađao.

Ona ga je optužila da je ošamario, te da je verbalno napadao i udario nekoliko puta. U svom izvještaju je navela i nekoliko svađa u automobilu i torinskom hotelu koje su navodno završile nasilno.

Slučaj je odbačen jer u to vrijeme njih dvoje nisu živjeli zajedno, što je neophodno za pretpostavku krivičnog djela zlostavljanja u porodici, a ispostavilo se da ni ljekarski certifikati nisu povezani sa mogućim povredama.

Na saslušanjima u Tužilaštvo su, kako navode italijanski mediji, Pjanić i bivša djevojka potvrdili da su se često žučno svađali.

Pjanićeva bivša odlučila je povući tužbu, ali se neko vrijeme nastavljala istraga samo zbog zlostavljanja, nakon čega je slučaj arhiviran zbog teškoća povezivanja povreda i optužbi za fizičko nasilje, piše Radiosarajevo.ba.

Najnovije

Zoran Milanović uvršten na “listu neprijatelja Ukrajine”

Zoran Milanović uvršten je u bazu podataka na ukrajinskoj stranici Mirotvorac, gdje je okvalifikovan kao "sudionik ruskih osvajanja", izjavio...