Zelenski rekao da je Putin niko, stigao odgovor iz Kremlja

Preporučujemo

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kazao je za Sky News da nije zainteresiran za susret s Vladimirom Putinom radi mirovnih pregovora, rekavši da je on zapravo nebitan te da nije siguran tko točno donosi odluke u Rusiji.

“Nisam zainteresiran za sastanak s Putinom. Ni za sastanak, ni za pregovore. Stvarno ne znam tko donosi odluke u Rusiji. Nakon sveobuhvatne invazije za mene je Putin nitko”, kazao je Volodimir Zelenski.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je komentare Zelenskog da je Vladimir Putin “nitko” s kojim nema interesa razgovarati. “Mislim da odgovor na takve izjave nije potreban”, odgovorio je Peskov.

“On sam je odavno prestao biti protivnik predsjednika Putina”, rekao je, ukazujući na, kako je rekao, neuspjeh Zelenskog da ispuni svoja predizborna obećanja u smislu rješavanja situacije u ukrajinskoj regiji Donbas i ispunjavanja sporazuma iz Minska.

“On se pripremao za rat”, rekao je, prenosi Index.

Najnovije

Svi pričaju o novoj ukrajinskoj protuofanzivi, ali gdje će se desiti

S ruskom iscrpljujućom istočnom ofenzivom koja se navodno bliži kulminaciji, pozornost se ponovno usmjerava na planiranu protuofanzivu Ukrajine, za...