- Advertisement -

Željko Komšić položio cvijeće na spomen obilježje u Jablanici

Preporučujemo

Povodom obilježavanja 75. godišnjice Bitke na Neretvi, predsjednik Demokratske fronte, Željko Komšić položio je vijenac na spomen obilježje u Jablanici i odao počast svim borcima narodno – oslobodilačkog rata, prenosi novinska agencija Patria.

Više stotina članova Demokratske fronte posjetilo je danas spomen mjesto ispred Muzeja “Bitka za ranjenike na Neretvi” Jablanica. Time su, poručili su iz DF-a, još jednom iskazali vječnu zahvalnost oslobodiocima Bosne i Hercegovine od fašizma.

“Demokratska fronta je stranka koja će, kao i do sada, nastaviti baštiniti ideju antifašizma i odupirati se svim idejama podjele Bosne i Hercegovine koji ponovo prijete našoj domovini. Od jedinstvene Bosne i Hercegovine kao zemlje svih građana koji u njoj žive kakva je zamišljena u ZAVNOBiH-u nikada nećemo odustati”, naveli su iz DF-a, dodajući da će se uvijek sjećati boraca koji su na čelu sa Josipom Brozom Titom pobijedili fašističkog okupatora kao i njegovih riječi “Ranjenike ne smijemo ostaviti”.

Počast borcima Bitke na Neretvi odale su i brojne općinske i kantonalne organizacije Demokratske fronte.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Demonstranti u Šri Lanki traže ostavku predsjednika, policija ih otjerala

Policija u Šri Lanki upotrijebila je suzavac i vodene topove da rastjera demonstrante koji su pokušali da se približe...