Žena automobilom udarila 13-godišnje dijete na Ilidži, zadobilo povrede opasne po život

Preporučujemo

U ulici Mekote na Ilidži u nedjelju je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je teške tjelesne povrede opasne po život zadobilo dijete rođeno 2010. godine.

“Dana 26.03.2023. godine u ulici Mekote, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz djeteta, rođenog 2010. godine, od strane putničkog motornog vozila marke “VW Golf 5”, kojim je upravljala vozač A.M., rođena 1981. godine, nastanjena u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobilo je dijete, a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, a na Klinici za neurohirurgiju je zadržano na daljem liječenju.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 336. stav 1. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja), a u vezi sa članom 332. stav 3. u vezi sa stavom 1. (Ugrožavanje javnog saobraćaja) KZ FBiH, A.M. je lišena slobode i predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja”, navodi se u policijskom izvještaju.

Najnovije

Turska započela raspoređivanje specijalaca na Kosovu

Tursko Ministarstvo odbrane saopćilo je danas da je počelo sa raspoređivanjem specijalaca na Kosovu. "Nakon dešavanja na Kosovu, bataljon komandosa...