ZNA SE KO JE GLAVNI: Ruski bombarderi nadlijetali Baltičko more, a onda su se ukazali avioni NATO-a

preporučujemo

Dva ruska strateška bombardera Tu-160 nadlijetala su Baltičko more, u jednom trenutku su ih ispratili lovci NATO-a, navodi rusko Ministarstvo odbrane.

Dva ruska strateška bombardera Tu-160 nadlijetala su Baltičko more, u jednom trenutku su ih ispratili lovci NATO-a, saopćilo je novinarima u utorak rusko Ministarstvo odbrane.

“Dva strateška nosača raketa Tu-160 iz daleke avijacije izvela su planirani let u zračnom prostoru iznad neutralnih voda Baltičkog mora. Trajanje leta je bilo oko osam sati”, saopćilo je Ministarstvo odbrane u Moskvi, prenosi Fena, pozivajući se na Reuters.

Uočeno je da su u određenim fazama rute ruske avione pratili lovci F-16 iz Italije i Danske, F-18 iz Finske, Saab JAS-39 Gripen iz Švedske i drugi avioni stranih zemalja.

‘Lete iznad neutralnih voda Arktika’
Lovačku pratnju Tu-160 pružali su Su-35S Udruženja zračne i protuzračne odbrane Zapadnog vojnog okruga i Su-27 Pomorske avijacije Baltičke flote.

Ministarstvo odbrane Rusije navelo je da ruski avioni redovno lete iznad neutralnih voda Arktika, Sjevernog Atlantika, Crnog i Baltičkog mora, kao i Tihog okeana te da se svi letovi izvode strogo u skladu s međunarodnim pravilima, prenosi Tanjug.

Najnovije

Dodik: Zašto je Džaferoviću ukazano onakvo gostoprimstvo u Bijeljini, to pokazuje da se nisko palo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nezadovoljan je načinom kojim je član Predsjedništva Šefik Džaferović...