- Advertisement -

Zoran Milanović uvršten na “listu neprijatelja Ukrajine”

Preporučujemo

Zoran Milanović uvršten je u bazu podataka na ukrajinskoj stranici Mirotvorac, gdje je okvalifikovan kao “sudionik ruskih osvajanja”, izjavio je zamjenik glasnogovornice ruskog ministarstva vanjskih poslova Aleksej Zajcev.

-Hrvatski predsjednik Zoran Milanović, nakon izjave da Ukrajini nije mjesto u NATO-u, uvršten je u bazu podataka na ekstremističkoj stranici Mirotvorac, koja objavljuje lične podatke samozvanih neprijatelja Ukrajine-, rekao je Zajcev.

Ukrajinska stranica Mirotvorac nakon Milanovićeve izjave o Ukrajini, nazvala ga je “sudionikom ruskih osvajanja” uz tvrdnju da “učestvuje u informativnim specijalnim operacijama Kremlja”

Od ukrajinskih državnih tijela zatražili su da njegovu objavu razmotre kao izjavu o “počinjenju namjernih radnji ovog građanina protiv nacionalne sigurnosti Ukrajine, mira, sigurnosti čovječanstva i međunarodnog reda i zakona, kao i drugih kaznenih djela”.

Pročitajte:  Milanović javno "otkrio karte" / Hrvati će ići u treći entitet, Srbi su nam saveznici - Pa šta ako je RS nastao na zločinu?
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Efendić: Članove Predsjedništva BiH ne biraju Hrvati, Bošnjaci ili Srbi, nego građani BiH

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić oglasio se na svom Facebook profilu povodom rasprava o izbornom sistemu u BiH...