TRZ Hadžići poziva građane da ulažu novac u njihovu fabriku oružja

Preporučujemo

Tehnički remontni zavod Hadžići, koji stoji iza projekata kao što su prvi bh. ručni bacač, pametna odijela i padobran za osvjetljavajuće minobacačke mine, odlučio je omogućiti investitorima i građanima da ulažu novac u kompaniju i ostvaruju profit.

Građani će se na taj način uključiti u razvoj domaće privrede, a ova kompanija će dobiti neophodna sredstva za realizaciju svojih projekata.

- -

TRZ je ove sedmice raspisao „javni poziv za iskazivanje interesa partnerstva u projektima“, piše biznis-info.

Direktor TRZ-a Meho Rekić pojašnjava da je kompanija u stalnom razvoju i napredovanju ka ostvarenju svog cilja, a to je postati neovisan i održiv kolektiv s vlastitim proizvodima.

– Razvili smo više proizvoda i sad želimo početi sa serijskom proizvodnjom. Za to su nam potrebna dodatna sredstva i odlučili smo se na ovaj način saradnje, a želimo i dodatno da animiramo građane da investiraju u BiH, kazao nam je Rekić.

Dodao je da je poznata činjenica da štednja naših građana iznosi više stotina miliona u bankama, jer ne znaju gdje da ulažu, a da su sigurni u povrat svog uloženog novca i ostvarivanje profita.

- -

– Nadamo se da ćemo ponuditi bolje uvjete od banaka, kaže Rekić.

Ugovaranje se vrši po projektima i za svaki projekat se ugovara investicija. Podjela imovinskih prava i rizika partnera vrši se iz učešća u dobiti.

– Projekti su iz oblasti registrirane djelatnosti i ovlaštenja, a o svakom projektu sa zainteresiranim licima se vodi razgovor i dogovara visina, dinamika, načini i ostali uvjeti ulaganja, zaključuje Rekić.

Trajanje projekta je 12 godina od investicije. Pravo učešća imaju sva domaća i strana pravna i fizička lica, koja dokažu tehničku i profesionalnu sposobnost investiranja.

Kriterij za izbor privatnog partnera je ekonomski najpovoljnija ponuda. Rok za prijem zahtjeva nije ograničen i vrijedi do okončanja finansiranja kandidiranih projekata.

Najnovije

Novi detalji atentata na premijera Slovačke, stižu reakcije

Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je atentat na premijera Slovačke Roberta Ficu. Na licu mjesta ispaljeno je nekoliko hitaca, napadač je...