Zaključen transfer: Numan Kurdić ide u belgijski RWD Molenbeek

Preporučujemo

Fudbalski klub Sarajevo danas je zaključio pregovore o realizaciji transfera dvadesetogodišnjeg štopera Numana Kurdića u belgijski RWD Molenbeek.

– Kurdić je još kao kadet došao u selekcije Akademije „Asim Ferhatović Hase“ iz mostarskog „Veleža“. U bordo dresu upisao je 32 nastupa na kojima je postigao i jedan pogodak, a bio je dio tima koji je ispisao zlatne stranice historije Kluba osvojivši dvije titule prvaka Bosne i Hercegovine, jedan trofej Kupa, kao i titule u U-17 i U-19 selekciji Akademije. Zbog ovoga ćemo mu biti uvijek zahvalni i bit će dio bordo porodice! Želimo mu sreću i uspjeh u daljoj karijeri! – ističu iz Kluba.

- -

Nakon nekoliko godina u bordu dresu u kojima je stasao od kadeta iz akademije do prvog nastupa za reprezentaciju BiH ni Kurdić nije krio zadovoljstvo i zahvalnost.

– Hvala svim navijačima na podršci u proteklim godinama, također želio bih se zahvaliti i svim trenerima koji su me trenirali u proteklim godinama, kao i ljudima iz kluba. Nadam se da ćemo opet imati priliku da zajedno ostvarujemo nove pobjede. Mojim saigračima i stručnom štabu želim puno sreće u nastavku sezone i da ostvare zacrtane ciljeve – istakao je Numan Kurdić.

Najnovije

Općina Tešanj na ovogodišnjim izborima će imati nove tehnologije glasanja

Načelnik Općine Tešanj objavio je da će ova općina na predstojećim izborima koristiti nove tehnologije prilikom glasanja. Načelnik Tešnja Suad...