Usijale se društvene mreže: Šta je rekao ratni zločinac Ratko Mladić, a šta lider HDZ-a BiH Dragan Čović

Preporučujemo

Nakon obraćanja lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske „usijale“ su se društvene mreže.

- -

Podsjetimo, predsjednik HDZ BiH Dragan Čović u utorak je ohrabrio političare iz Republike Srpske da nastave voditi politiku na dosadašnji način i jačati taj entitet te da ne dopuste ustavne promjene kojima bi se doveo u pitanje koncept BiH kao države tri konstitutivna naroda.

- -

Čović je ovo kazao istupajući na sjednici parlamenta Republike Srpske u Banjoj Luci, gdje su ga pozvali da bi sudjelovao u raspravi o stanju u BiH. Na sjednicu je bio pozvan i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA)Bakir Izetbegović, no on je to odbio s obrazloženjem kako se o stanju u BiH treba raspravljati prije svega u državnom parlamentu.

– Vi čuvajte Republiku Srpsku! Toliko ste emocija iznijeli sad ovdje da vam na tome svi mogu samo zavidjeti – kazao je lider HDZ-a BiH.

Najnovije

Uredba Vlade FBiH o pomoći radnicima u iznosu do 2.520 KM: Privatnici bili “škrti”, mjera bi mogla biti produžena

Prošlo je skoro pet mjeseci od donošenja Uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se omogućava poslodavcima da izvrše...