Sutra počinje velika akcija čišćenja Sarajeva

Preporučujemo

Iz Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo obavještavaju da će sutra početi velika proljetna akcija čišćenja grada, te uređenja i ozelenjavanja javnih površina, u cilju stvaranja ljepšeg okruženja za život. Javna komunalna preduzeća su za ovu akciju angažovala preko 250 dodatnih radnika sa evidencije JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

U organiziranu proljetnu akciju čišćenja krenut će se sa Darive sutra, u utorak, 26. aprila, sa početkom u 09:00 sati, uz učešće ministra Envera Hadžiahmetovića i ostalih članova Vlade KS. Aktivnosti će provoditi i koordinirati Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja, te KJKP „Rad“ i KJKP „Park“. Svi građani, ukoliko žele, mogu se pridružiti planiranim aktivnostima.

- -

U srijedu, 27. aprila, resorna kantonalna ministarstva i KJKP “Park” organizovat će radove na uređenju dvorišta kao i sadnje novih biljnih vrsta u krugu javnih ustanova za socijalnu zaštitu. Radovi će početi u 9:00 sati u Kantonalnoj javnoj ustanovi Gerontološki centar Sarajevo. Za njihovu realizaciju planiran je utrošak oko 60.000 KM.

Najnovije

Zbog američkih sankcija SDS ne može na izbore, SNSD može

Ukoliko promijeni ime stranke, SDS će ostati bez članova biračkih odbora, jer, prema amandmanima na Izborni zakon BiH koje...