Sastali se Muriz Memić i Davor Dragičević: Ista nam je bol

Preporučujemo

Muriz Memić i Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića našli su se jučer u Sarajevu kako bi porazgovarali o okolnostima pod kojima su ubijeni njihovi sinovi Dženan Memić i David Dragičević.

Davor Dragičević je došao namjenski u Sarajevo kako bi se posavjetovao sa Murizom Memićem o okolnostima ubistva njegovog sina Dženana, obzirom da je i Davorov sin David ubijen pod još nerazjašnjenim okolnostima.

- -

Jedan drugome su tokom razgovora pružili podršku u otkrivanju istine o smrti njihovih sinova.

“Dao sam mu neke savjete, ispričao šta sam ja do sada prošao, on je meni rekao šta prolazi, sve je isto i njemu i meni”, rekao je u razgovoru za Index Muriz Memić.

Danas se održava ročište u slučaju ubistva Dženana Memića na kome će biti pročitan nalaz doktora Alije Čelje koji je tvrdio da Dženana nije udario auto i da nije moguće da se radi o saobraćajnoj nesreći.

“Imao sam sastanak i sa premijerom Ademom Zoljom sa kojim sam razgovarao o ubistvu mog sina Dženana, koji mi je dao podršku i rekao kako prati cijeli slučaj”, rekao nam je Muriz Memić.

- -

Kada je u pitanju slučaj Davida Dragičevića u subotu su planirani protesti, gdje će roditelji, porodica, ali i prijatelji na miran način iskazatio nezadovoljstvo situacijom gdje još uvijek nije otkriveno ko je ubio Davida.

(M.D.)

Najnovije

Oglasio se EUFOR: Pratimo sigurnosnu situaciju

Proteklih dana neke neodgovorne i neodmjerene izjave pojedinih bh. političara izazvale su zabrinutost među građanima. Danas su se oglasili iz...