Kosovo: Tijelo mrtvorođene bebe greškom stavljeno u veš mašinu, suspendovano 7 zaposlenih

Preporučujemo

Kosovska policija saopštila je da su državno tužilaštvo i inspektorat zdravstva pokrenuli istragu protiv ginekološkog odjeljenja Opšte bolnice u Peći, a nakon što je otkriveno da je neko na odeljenju greškom stavio tijelo mrtve bebe u veš mašinu, piše Kosovo-online.

“Policija je obaviještena o slučaju koji se dogodio u regionalnoj bolnici u Peći i odmah je izašla na lice mjesta, državni tužitelj također. Na lice mjesta izašli su i zdravstveni inspektori. Slučaj istražuju državni tužitelj i zdravstveni inspektori”, saopštila je policija.

- -

Otac bebe rekao je da je čitava stvar otkrivena kada je bolnica odbila da preda tijelo bebe. Kako kaže, želio je saznati istinu o bebi, ali se šokirao nakon što je iznijeta iz bolničke veš mašine između čaršava, piše Telegraf.rs.

U međuvremenu se oglasila i Opšta bolnica u Peći, koja je na svom sajtu objavila da je u ovom slučaju suspendovano sedam zaposlenih i da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak, prenosi Reporteri.

“Slučaj je još u postupku istrage i čim istražni organi i zdravstvena inspekcija budu izašli sa nalazima i konačnim postupkom, javnost će biti obaveštena sa detaljima i adekvatnim merama predviđenim zakonom”, navodi se u saopštenju.

Portparol Osnovnog tužilaštva u Peći Škodran Niki rekao je da se slučaj dogodio prošle nedelje i da je u toku početna faza istrage.

- -

“U početnoj smo fazi istrage i ne možemo da podijelimo više informacija zbog osetljivosti slučaja. Tužilac slučaja se sastao sa roditeljima bebu i obavijestila ga o cijelom slučaju”, rekao je on.

Najnovije

Uredba Vlade FBiH o pomoći radnicima u iznosu do 2.520 KM: Privatnici bili “škrti”, mjera bi mogla biti produžena

Prošlo je skoro pet mjeseci od donošenja Uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se omogućava poslodavcima da izvrše...