Najmanje trojica napadača: Preko 40 mrtvih u terorističkom napadu u Moskvi

Preporučujemo

Federalna služba bezbjednosti Rusije (FSB) obavijestila je građane da je u masovnoj pucnjavi i eksplozijama neposredno pred koncert u Moskvi ubijeno najmanje 40 osoba.

Kako navode ruski mediji, FSB je kazao kako je najmanje 40 mrtvih i 100 ranjenih “rezultat terorističkog napada u Crocusu”.

- -

Najmanje trojica napadača večeras su otvorila vatru na posjetioce koncertne dvorane i tržnog centra Crocus City Hall u Moskovskoj regiji. Na uznemirujućim videosnimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama, vidi se više muškaraca s automatskim oružjem dok hodaju unutar objekta i pucaju.

Nakon pucnjave je bačen i eksploziv zbog čega je ogroman dio objekta u plamenu, a prema posljednjim informacijama se počeo urušavati krov dvorane.

Savjetnik šefa kabineta Zelenskog Mihail Podoljak se odmah nakon pucnjave oglasio kako bi kazao da Ukrajina nije umiješana u teroristički napad na Crocus City Hall.

Policija zvanično ništa ne govori o napadačima, no na društvenim mrežama se dijeli videosnimak na kojem se navodno vidi da policija hapsi jednog od napadača.

Najnovije

Trumpov najmlađi sin (18) bit će delegat na republikanskoj konvenciji

Najmlađi sin Donalda Trumpa, Barron Trump, bit će jedan od delegata koji će predstavljati Floridu na republikanskoj nacionalnoj konvenciji...