- Advertisement -

Nastavak akcije “Zadruga” u Sarajevu, u toku pretresi na nekoliko lokacija

Preporučujemo

Od ranih jutarnjih sati, nakon što su to činili ranije u dva navrata, policijski službenici Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo vrše pretrese na nekoliko lokacija u ovom kantonu, u okviru akcije “Zadruga”.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić, rad na predmetu “Zadruga” nastavljen je i danas.

Ipak, nije poznato više informacija o tome ko su osobe koje su meta pretresa danas, te da li je neko uhapšen u okviru ove akcije.

Podsjećamo, u dosadašnjem toku ove akcije ukupno je na saslušanje privedeno više od 30 osoba, dok je deset njih smješteno u pritvor. Tačnije, u pritvoru se nalaze Enisa i Sanela Đalić, Husein Borišić, Adnan Karahasan, Nihad Bilić, Salih Dervišević, Hadis Kustura, Alija Kadrić, te Ramiz Duraković i Gabrijela Delić.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, dok je za Enisu Đalić, Borišića i Durakovića pritvor određen i zbog opasnosti od bjekstva jer imaju crnogorsko državljanstvo.

Osumnjičeni su za organizirani kriminal u vezi s pranjem novca i zloupotrebom položaja ili ovlasti, te se terete da su od 2010. do 2018. godine organizirali kriminalnu grupu koja je sklapanjem fiktivnih ugovora o zaposlenju redovnih studenata i đaka, “oprala” više desetaka miliona maraka, dok su ostali osumnjičeni imali svoje uloge kao članovi ove kriminalne grupe.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Požar na sarajevskoj autopijaci

Danas je oko 14.30 sati na autopijaci u sarajevskom naselju Stup izbio požar, potvrđeno je za Oslobođenje iz Profesionalne...