Sindikat trgovine BiH pozvao Konakovića i Hubijara da ne ratuju preko leđa radnika

Preporučujemo

Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH (STBiH) pozvao je danas premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića i direktora KJP ZOI’84 Midhata Hubijara da u “međusobnim medijskim prepucavanjima svoje sukobe i razilaženje u političkoj opciji ne fakturišu radnicima”.

Kako je objavljeno na FB stranici “Jedan grad, jedna borba”, Sindikat podsjeća Konakovića da su tokom prethodnih godina od ovog sindikata on i nadležno ministarstvo zaprimili više desetina zahtjeva za reagovanje i bili informisani o svim problemima sa kojima se radnici ove firme suočavaju. Međutim, kažu da ni na jedan nije reagovao sve do “momenta dok vam nije trebala municija u vašem ličnom ratu”.

- -

Direktoru Hubijaru, sa druge strane, poručuju da je sindikat u firmi koju predstavlja legalno izabran, u skladu sa zakonom. Navode da je direktor izdao uredno rješenje o reprezentativnosti istog sindikata i “onda kada ga niste mogli kontralisati jednostavno donijeli odluku do nemate sindikat, obustavili članarinu i ignorisali sve inicijative za saradnju i zahtjeve radnika”.

Svako odgovara za svoje riječi i djela lično i sve što je neko od radnika uradio u suprotnosti sa zakonom treba i da odgovara, ali STBIH i bilo koji njegov dio nikad nije bio i nikad neće biti poslušnik niti jednog pojedinca ili stranke u vlasti”, saopšteno je.

Najnovije

Poznato kada će Barbarez biti predstavljen kao novi selektor

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobija novog selektora, a mjesto šefa stručnog štaba nacionalnog tima preuzet će legendarni Sergej...