Banja Luka: Zastava sa likom Ratka Mladića na ulicama

Preporučujemo

Na ulicama Banje Luke danas je primjetno jako policijsko osiguranje, u centru grada ne rade ugostiteljski objekti, zabranjeno je točenje alkohola, a dio ulica je blokiran za saobraćaj, zbog manifestacija kojima se obilježava Dan RS-a koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim, piše N1.

Zabilježeni su različiti rekviziti na ulicama grada na Vrbasu među kojima je i zastava sa likom bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića kojeg je Haški tribunal 22. novembra osudio na doživotni zatvor, proglasivši ga krivim za genocid u Srebrenici, progon Muslimana i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva dugotrajnim granatiranjem i snajperisanjem i uzimanje vojnika UNPROFOR-a za taoce.

- -

Obilježavanje neustavnog Dan RS-a, počinje nastupom banjalučkih osnovaca na glavnom banjalučkom trgu, nakon čega će entitetski predsjednik Milorad Dodik uručiti odlikovanje bivšem srbijanskom predsjedniku Tomislavu Nikoliću.

Najnovije

Poznato kada će Barbarez biti predstavljen kao novi selektor

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobija novog selektora, a mjesto šefa stručnog štaba nacionalnog tima preuzet će legendarni Sergej...