Bomba na imanju za “dobro jutro” fočanskom povratniku: Poklon od komšija Srba, ali neka znaju bombaški ‘eroji da Ervina nisu uplašili

Preporučujemo

Udruženje žrtava rata Foča 92-95 objavilo je na svojoj Facebook stranici uzemirujuću informaciju o postavljenoj bombi na imanju Ervina Kiselica, koje se nalazi u selu Godijeno u općini Foča, u blizini granice sa Crnom Gorom.

U objavi se navodi kako je bomba “poklon od komšija Srba”, koji Ervin svojim ponašanjem i djelovanjem nije zaslužio nikako.

Objavu Udruženja žrtava rata Foča 92-95 ovim putem prenosimo u cijelosti:

– Današnju prelijepu manifestaciju, otvorenje džamije na Godijenu je zasjenio jedan gnusni čin. Čin koji podsjeća na nestanak Bošnjaka sa ovih prostora 1942-1992.

Našem prijatelju, velikom čovjeku i dobročinitelju je podmetnuta nije manje, ni više nego “bomba” ispod šljive na njegovom imanju!

Ervin Kiselica je čovjek porijeklom iz Šuba, divnog mjesta pored Godijena.

Ljudi koji nesebično pomažu Foču, Fočake i isprate svaki događaj u Foči, te ni jednim svojim gestom nisu zaslužili ovakav “poklon” od komšija Srba.

Valjda misle da nas sve poplaše, da se nikad više ne vratimo na svoja ognjišta i da nas podsjete da žele nastaviti drugo poluvrijeme pokolja muslimana u ovim krajevima.

Ovo neka bude opomena svima…

Neka “bombaški ‘eroji” znaju da Ervina nisu uplašili, već su ga i nasmijali, dali mu dadatni motiv da se bori za svoju imovinu, Šube i svoju porodicu!

Ali da OPREZA NIKADA NIJE DOSTA govore ova komšijska djela.

“Dobre naše komšije”, mi ćemo se nastaviti boriti istinom, a vi sijte smrt i strah to vam je najbolje znano. Uz vas smo dragi povratnici. Uz tebe smo Ervine, navodi se.

Najnovije

Bliži se kraj egzodusu, ko je pobjegao, pobjegao je? “Nakon referenduma Kremlj ide korak dalje”

Ruski nezavisni portal Meduza, koji djeluje iz inostranstva, javlja da ruske vlasti planiraju zatvoriti granice za muškarce u dobi...