- Advertisement -

Čanak: Dodikov secesionizam je zadnji čin karijere u nestanku

Preporučujemo

Dodikova politička karijera je na zalazu i njemu je glavno pitanje kako da se iz svega izvuče i da može na miru da potroši ono što je pokrao, ali mislim da i to neće uspjeti, smatra Nenad Čanak.

Jedan od vodećih opozicionih političara u Srbiji i predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) kaže da su na sceni Dodikovi pokušaji da se prijeti secesijom ustvari pokušaji da se napravi što veća distanca od oficijelnog Sarajeva da bi se kroz atmosferu predratne homogenizacije održavao na vlasti i otklanjao pažnju javnosti od korupcije, od činjenice da je sjeveroistočna Bosna i Hercegovina pred bankrotom.

– To su stvari koje su suština kada napravite prijetnju ratom i onda niko ne pita za ove druge stvari. Mislim da je to pitanje, a da Aleksandru Vučiću ne ide nimalo u prilog bilo kakvo učestvovanje u nekakvom konfliktu u Bosni i Hercegovini u koji bi dalje bio uvučen Dodikovim neodgovornim potezima – kaže Čanak i dodaje:

– Dodikova politička karijera je na zalazu i njemu je glavno pitanje kako da se iz svega izvuče i da može na miru da potroši ono što je pokrao, ali mislim da i to neće uspjeti.

Pročitajte:  Dodik nakon neuspjelog plana: Džaferović će držati besjedu o lošoj RS, Predsjedništvo BiH je propalo
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

U subotu borilački spektakl u Bosanskoj dolini piramida “Pyramid Cup 2022”

Taekwondo kolektiv Bosna iz Visokog ovog vikenda organizuje Međunarodno otvoreno prvenstvo u taekwondou "Pyramid Cup 2022" Visoko, a ovaj...