ČOVIĆ OKUPIO “HERCEG-BOSNU”: Održana koordinacija hrvatskih načelnika, gradonačelnika i predsjednika kantonalnih vlada

Preporučujemo

Lider HDZ, Dragan Čović, okupio je danas u Čapljinu hrvatske načelnike i gradonačelnike te predsjednike kantonalnih vlada, gdje se raspravljalo o provedbi zaključaka s prethodne koordinacije, realiziranim projektima, izazovima koje imaju javna preduzeća na lokalnim nivoima, te planovima i budžetima za 2024. godinu.

Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić u izjavi medijima kazao je kako je ovo jedna u nizu koordinacija, na kojoj se po potrebi pojavljuju ministri i direktori javnih preduzeća gdje se razgovara o izazovima koje imaju lokalne zajednice.

- -

„Način rada i naše koordinacije su vremenom davale sve više pozitivnih stvari za nas koji smo na čelu jedinica lokalnih samouprava, te je ovo prigoda da se zahvalim svim ministrima i direkorima javnih poduzeća i predsjedniku Čoviću, koji je i pokrenuo ovu pozitivnu priču. Kako vrijeme odmiče, naše koordinacije su sve bolje i bolje, odnosno razultati su jako vidljivi na terenu. Ovdje ne pričam samo o Čapljini, nego svim jedinicama lokalne samouprave, a u konačnici, krajnji cilj nam je zadovoljstvo naših sugrađana“, kazao je gradonačelnik Vidić.

Čović je kazao kako se najviše razgovaralo o komunikaciji i projektima viših nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, međusobno upoznavanje s problemima i njihovo zajedničko rješavanja, te uključenost u sve projekte.

“Danas smo se dogovorili da sve naše lokalne zajednice svoje proračune usvoje u ovoj godini, u dvanaestom mjesecu, jednako tako i županije, odnosno i razina Federacije i nadam se razina Bosne i Hercegovine. To će nam pomoći da ova sredstva koja se planiraju iz Europske unije, gdje smo u ponedjeljak mi kao predstavnici hrvatskog naroda, i ne samo mi, nego i bošnjačkog i srpskog naroda s različitih razina vlasti u Bruxellesu. Ponovno će nas potaknuti da pripremimo projekte, da osiguramo preduvijete za početak pregovora i novac koji je planiran za ovo područje Europe, da bude dostupan i nama u Bosni i Hercegovini. Želim da upravo naši načelnici i gradonačelnici, evo najbolji je primjer možda Čapljina za to, da upravo budu spremni za takve stvari, da jednostavno na svaki projekt možemo pravodobno odgovoriti“, kazao je predsjednik Čović.

Ovoj jednonacionalnoj Koordinaciji su prisustvovali i potpredsjednici HDZ-a BiH, Darijana Filipović, zastupnica u Zastupničkom domu PS BiH, Lidija Bradara, predsjednica Federacije BiH i Toni Kraljević, zamjenik premijera i ministar finansija u Vladi Federacije BiH, te Nevenko Barbarić, zastupnik u Saboru Republike Hrvatske.

Najnovije

Drama u Slavoniji: Pijan u automobilu imao bombu, policajci ga priveli

U Hrvatskoj se jučer odigrala prava drama. Muškarcu (38) u petak u 13:30 sati u automobilu su našli bombu....