Čović reagirao na izjave Izetbegovića

preporučujemo

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović demantovao je izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića koja se odnosi na njegovo navodno izvinjenje predsjednici Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentini Matviyenko.

“Kad je uspio to kazati? Iznenađuje, ne samo vezano za ovo danas, da kolega Izetbegović kad je preuzeo predsjedanje, u zadnjih sedam dana, tri ili četiri puta istupio je baš samostalno, potpuno izvan dogovora s drugom dvojicom kolega i što je najgore, iznosi detalje koje nemaju nikakve veze sa stvarnim tijekom sastanka. I neki dan u vezi Islamske zajednice dok je trajala sjednica Predsjedništva čitao sam na portalima šta sam govorio na sjednici, nijedna riječ nije tačna. Da je bar nešto kazano što je bio odraz naših rasprava”, izjavio je Čović prilikom otvaranja nove zgrade Carinske ispostave Aerodroma u Mostaru, prenosi N1.

Pročitajte:  Izetbegović, Čović i Dodik bez izjava nakon radne večere u Sattlerovoj rezidenciji

Najnovije

Sindikalisti napisali pjesmu Forti: “BiH bi bila veća 200 posto, da nam je u ratu Edin Forto ost’o…”

Nakon što je Saudin Sivro, predsjednik Kantonalnog odbora Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH, sinoć optužio premijera KS...