Fadil Imamović, v.d.predsjednika Skupštine KJKP Gras

Preporučujemo

Skupština KS-a imenovala je na današnjoj sjednici vršioce dužnosti predsjednika i članove Skupštine KJKP Gras. Za v.d. predsjednika Skupštine imenovan je Fadil Imamović, a za članove Luca Zečirović i Rahmija Hodžić.

Ministar saobraćaja KS-a Mujo Fišo u obraćanju zastupnicima kazao je da su se u Grasu desili određeni pomaci od kada je uveden privremeni upravitelj u ovo preduzeće, ali da građanima nije osiguran adekvatan javni gradski prevoz zbog čega su predložili da se vrate upravljačke strukture kako bi ojačali firmu i kako bi 45 mjera koje je Skupština KS-a usvojila upotpunosti riješili, piše Oslobođenje.

– Od 45 mjera privremeni upravitelj je riješio 15 mjera, djelomično 12, a ostale zbog većih problema koji nisu djelom u nadležnosti Vlade nismo uspjeli realizovati. U ovom periodu u Grasu je penzionisano 390 uposlenika, pokrenute su i aktivnosti da se dio uposlenika koji mogu otići u privremenu penziju penzionišu. Uposlenici ranije nisu mogli da se liječe, jer im nije redovno uplaćivano zdravstveno osiguranje, sada je i to regulisano, naveo je Fišo.

Najnovije

Kiša uništila puteve u Višegradu, proglašeno stanje elementarne nepogode

Na području opštine Višegrad proglašeno je stanje elementarne nepogode usljed jake kiše koja je nanijela veliku štetu, najviše putevima,...