Delegacija GPBiH na sastanku o stanju ilegalnih migracija u regiji Zapadnog Balkana

Preporučujemo

Zamjenik direktora Granične policije BiH Fahrudin Halač, načelnik Uprave za operacije Predrag Radojčić i načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu Vladimir Popović sudjeluju na trećem sastanku Upravnog odbora regionalnog projekta „Unapređenje kapaciteta i mehanizama identificiranja i zaštite ugroženih skupina migranata na Zapadnom Balkanu“ koji se 11.7.2018. godine održava u Petrovcu, Crna Gora.

Na pomenutom sastanku šefovi graničnih policija regije analiziraju trenutno stanje i mjere koje se poduzimaju u vezi s ilegalnim migracijama u regiji Zapadnog Balkana te razgovaraju o modalitetima saradnje na sprečavanju ilegalnih migracija.

- -

Granična policija BiH aktivno sudjeluje u realizaciji projekta „Unapređenje kapaciteta i mehanizama identificiranja i zaštite ugroženih skupina migranata na Zapadnom Balkanu“.

Radi se o projektu koji realizira Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz podršku Ureda za stanovništvo, izbjeglice i migracije Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.

Cilj projekta je pružanje podrške održivim mehanizmima i strukturama u zemljama zapadnog Balkana kako bi neovisno upravljale migracijama i pružale zaštitu ugroženim kategorijama migranata, istovremeno unapređujući međusobnu saradnju i koordinaciju.

Osim u BiH, projekt se provodi u Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i na području Kosova.

Najnovije

Francuska odbila zahtjeve ruskih novinara za akreditacijom, iz Kremlja poručili da je to neprihvatljivo

  Kremlj je u ponedjeljak objavio da je odluka Francuske o tome da odbije akreditovati neke ruske novinare za ovogodišnje...