- Advertisement -

Delegacija PS BiH u posjeti Srbiji: Saradnjom do bolje budućnosti cijelog regiona

Preporučujemo

Saradnja Srbije i Bosne i Hercegovine, dvije zemlje koje su dobri prijatelji, treba da bude produbljena u cilju osiguravanja bolje budućnosti za sve u regionu, saglasni su predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković i delegacija Parlamentarne skupštine BiH, na čelu sa predsjedavajućim Doma naroda Ognjenom Tadićem i predsjedavajućim Predstavničkog doma Mladenom Bosićem, koji od danas borave u posjeti Beogradu, javlja Anadolu agency (AA).

Delegacija Kolegijuma Doma naroda i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je susretom sa Gojković započela dvodnevnu posjetu Srbiji.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjen Tadić zahvalio je Skupštini Srbije što je “zaista dobar prijatelj” Parlamentarnoj skupštini BiH kada su u pitanju svi susreti u vezi sa pristupanjem Evropskoj uniji, kako i zagovaranjem zajedničkog puta ka pristupu EU.

“Sigurni smo da će to predstavljati model koji će sutra omogućiti da u i okviru te zajednice države i naroda imamo najbolje odnose, onakve kakve oduvijek želimo i za koje smo spremni puno truda i zalaganja da pokažemo i uložimo”, rekao je Tadić.

On je naveo da sa zadovoljstvom očekuje uzvratnu posjetu predsjednice Skupštine Srbije Maje Gojković.

“Kao što znate, kod nas je predizborna kampanja, ali to nikoga od nas nije odvratilo od jedne obaveze, ali i prava da danas prisustvujemo i da na ovim sastancima pokazujemo u kojoj su mjeri sva tri konstitutivna naroda u BiH, kao i svi njihovi predstavnici u Skupštini zainteresovani za što bolje i najbolje moguće odnose sa Skupštinom Srbije i Srbijom u cjelini”, dodao je Tadić.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Asfaltira se dio trase Marša mira

Marš mira, pješački pohod stazama kojim su se Podrinjci u julu 1995. godine probijali ka slobodnoj teritoriji, nakon dvije...