Denis Bećirović glasao u Tuzli: Očekujem da pobijedi pozitivna i pravednija BiH

Preporučujemo

Denis Bećirović, kandidat iz reda bošnjačkog naroda za člana Predsjedništvo Bosne i Hercegovine građansku dužnost danas je obavio glasavši u OŠ ˝Sjenjak˝ u Tuzli, a tom prilikom poručio je da očekuje da će građani pokazati da je moguće da pobijedi pozitivna i pravednija Bosna i Hercegovina, javlja Anadolu Agency (AA).

Bećirović je naglasio da je važno da što više građana izađe na izbore i iskaže svoje mišljenje, te da se u miru i staloženo opredijele za one koji će naredne četiri godine upravljati državom.

”Političari su govorili i tokom kampanje i unazad četiri godine. Danas treba da govore građani Bosne i Hercegovine. Veoma je važno da nakon današnjeg glasanja pobijede birači u BiH, a nikako brojači glasova. To je također važna poruka. Očekujem da će se ogroman broj ljudi u BiH opredijeliti za jedan put ka evropskoj BiH, koja će snažno krenuti u punopravno članstvo NATO saveza i Evropske unije. Očekujem da će se opredijeliti da krenu ka pravednijoj Bosni i Hercegovini”, rekao je Bećirović, dodajući da je veliki optimista da će se to i desiti.

Bećirović je svoju predizbornu kampanju ocijenio pozitivnom, naglasivši da nije govorio o drugim kandidatima, nego je iznosio vlastite ideje koje namjerava realizovati ako postane član Predsjedništva BiH.

”Moram reći da je moja kampanja bila pozitivna kampanja. Prvi put u postdejtonskom periodu je jedan kandidat za člana Predsjedništva od prvog do zadnjeg dana vodio pozitivnu kampanju. Ni jednu jedinu ružnu riječ nisam govorio o protukandidatima, govorio sam o svojim idejama, o svom programu, o svom timu i očekujem da ćemo večeras svi zajedno pokazati da je moguće da pobijedi pozitivna BiH”, poručio je Bećirović.

Najnovije

NiP izbacio iz članstva Nijaza Musića kojeg su prošle godine dočekali kao heroja i borca protiv korupcije

Danas je iz Naroda i pravde isključen Nijaz Musić, zastupnik u Skupštini BPK Goražde, potvrdio je na svom Facebook...