Dodik: Ako Njemačka hoće tu podjelu BiH, saglasan sam

Preporučujemo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da nije zgodno imati probleme sa Njemačkom, ali da nikakav novac nije dovoljan da se sruši karakter srpskog naroda, što Nijemci moraju da razumiju.

-Kada Njemačka u Bundestagu donese rezoluciju u kojoj se poziva na ukidanje Republike Srpske i da se načini drugi sistem uređenja u Bosni i Hercegovini, onda se moramo protiviti, rekao je Dodik novinarima, komentarišući navode da je Njemačka obustavila novac za kasarnu Oružanih snaga BiH u Doboju.

On je u Stričićima na Manjači naveo da je laž da je “Siemens” zaustavio rekonstrukciju generatora na Trebišnjici.

-Kada vam pošalju Christiana Schmidta, koji sve ignoriše i dovodi do još većeg nereda u BiH, onda se mora reagovati. Još vam pošalju i neke vojnike koji brane njihove interese, onda moramo reći – hvala vam za vaš novac, rekao je Dodik.

On je istakao da je 80 posto sredstava koje je Njemačka dala ovom bh. entitetu kredit koji institucije RS uredno vraćaju.

-Ako nisu zainteresovani, za plasman ima i drugih mjesta gdje možemo povući novac, što i radimo, rekao je Dodik.

On je napomenuo da je saglasan sa stavom Njemačke da novac za odbranu BiH ne dodjeljuje.

-Međutim, kako misle da kasarnama u Federaciji BiH novac daju. Ako narednu odluku budu htjeli realizovati, neće moći ni u FBiH, kada je riječ o odbrani. Ako hoće tu podjelu BiH, saglasan sam, a 200.000 eura za Njemačku je smiješno, zaključio je Dodik.

Najnovije

Na biračkom mjestu u Bihaću se potukli posmatrač i član biračkog odbora

Iz Centralne izborne komisije BiH obavijestili su kako je na biračkom mjestu Ribić u Bihaću danas došlo do incidenta...