FUP traži dokaze o policajcima koji koriste Sky aplikaciju: Čini nam se nemjerljiva šteta

Preporučujemo

Federalna uprava policije oglasila se o, kako su naveli, špekulacijama u vezi policijskih službenika Federalne uprave policije i Sky aplikacije.

Kako su rekli, u prethodnom periodu određeni broj medija je kroz tekstove i priloge koji se tiču Sky aplikacije i njenih korisnika navodio da su istu koristili i policijski službenici, među kojima i policijski službenici Federalne uprave policije.

-Imajući u vidu da se radi o ilegalnoj aplikaciji, te da se ista dovodila u vezu sa policijskim službenicima ove Uprave činila se nemjerljiva šteta Federalnoj upravi policije. Zbog navedenog, obavještavamo javnost da Federalna uprava policije ne raspolaže niti jednom informacijom objavljenoj u medijima, koje mogu dovesti bilo kojeg policijskog službenika Federalne uprave policije sa korištenjem Sky aplikacije, navode iz FUP-a.

Pozvali su medije koji raspolažu relevantnim informacijama, a koje se odnose na policijske službenike Federalne uprave policije, da ukoliko iste posjeduju, dostave Federalnoj upravi policije s ciljem poduzimanja daljih aktivnosti.

Najnovije

CiK BiH: Pod policijskom pratnjom počela distribucija glasačkih listića

U skladu sa Planom Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine o dostavi izbornog materijala jutros rano je iz skladišta...