DPS pokreće inicijativu za smjenu Mandića

Preporučujemo

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) donijelo je sinoć odluku da pokrene inicijativu o smjeni Andrije Mandića s mjesta predsjednika Skupštine Crne Gore, pišu crnogorski mediji.

Jedan od razloga za pokretanje inicijative je i jučerašnja posjeta predsjednika Rs Milorada Dodika Crnoj Gori i njegov sastanak s Mandićem u zgradi Skupštine.

- -

Podsjetimo, šef Kluba poslanika DPS-a Andrija Nikolić sredinom januara kazao je da će podnijeti inicijativu za smjenu Mandića “veoma brzo, u trenutku kada procijene da postoji šansa za njenu realizaciju”.

Kao razlog tada je navedeno da je isticanjem trobojke u svom kabinetu kada je ugostio mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija u Skupštini, Mandić pokazao da radi za interese druge države.

DPS, Socijaldemokrate, Hrvatska građanska inicijativa i Demokratska unija Albanaca podnijeli su 15. januara Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Mandića jer je, kako su kazali, suprotno Zakonu o državnim simbolima u službenim prostorijama istakao zastavu strane države.

Najnovije

Na tržištu BiH: Toksini pronađeni u raženom brašnu porijeklom iz Litve

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje obaviještena...