Džeko kao ambasador UNICEF-a ispričao jednu od najljepših uspomena s dječakom Halidom

preporučujemo

Ovoga vikenda obilježava se 75 godina od osnivanja UNICEF-a, a Edin Džeko je kao ambasador UNICEF-a u BiH jedan od glavnih protagonista kratkog filma koji će biti emitovan tim povodom.

Kako su saopćili iz UNICEF-a u BiH za rođendan su pripremili kratki film o njihovoj historiji i onome što rade, a koji će se biti moguće pogledati na BHRT-u 11. decembra u 11:25.

Ipak, nisu mogli dočekati subotu, a da ne podijele kratki klip Edina Džeke i jedne od njegovih najljepših uspomena kao ambasadora UNICEF-a u BiH.

– Posjetili smo Centar za slijepa i slabovidna lica i sjećam se da nas je dočekao mali Halid, između ostalih. Prišao mi je i pipa me, a on je slijep inače, pipa me, pa malo po licu i kaže ‘ma Džeko, đe si ti, otkad se nismo vidjeli – priča Džeko i nastavlja pitajući se:

– Evo ja se sav naježim… Nekako u tim stvarima vidiš da neke bezazlene stvari odnosno situacije kojima se mi zamaramo su ustvari nebitne kad pogledaš Halida odnosno svu tu ostalu djecu koja uz toliko problema znaju biti i nasmijani… Šta da se kaže?

Podsjetimo, kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko je od 2009. godine prvi ambasador UNICEF-a iz BiH i dao je svoj veliki doprinos u promociji prava djece u Bosni i Hercegovini.

 

 

Pročitajte:  Džeko postigao jedan od najbitnijih golova u sezoni za Inter (VIDEO)

Najnovije

Lavić i Zornić: Blokadu institucija je započeo HDZ! O državi pregovarati isključivo u Sarajevu, a ne u Neumu i kafanama

Gostujući na Hayat TV profesor Senadin Lavić govoreći o izbornim reformama i pregovorima koji traju, a u kontekstu neprovođenja...