Festival “Ilidža 2019.” u tri noći ponudio izuzetno kvalitetan sadržaj

Preporučujemo

Festival “Ilidža 2019.” uz velikane narodne muzike još jednom je potvrdio da je uistinu najreprezentativniji. Najstariji i najznačajniji festival narodne muzike u regionu publici je u tri noći ponudio izuzetno kvalitetan sadržaj. Prvu noć festivala nastupali su najbolji harmonikaši iz BiH i regije. Odlukom stručnog žirija pobjednik na Festivalu narodne muzike “Ilidža 2019.” – “Prva harmonika festival” je Radovan Ivanović iz Banje Luke.

Đorđe Petrović, Vedad Husomanović, Radovan Ivanović, Ermin Pehlić Darko Mrdić, Damjan Jovanović, Aleksandar Grujić, Jelena Petrović 1. augusta predstavili svojim najboljim izvedbama. Ali je po odluci stručnog žirija Ivanović je bio najbolji.

- -

Druga noć, 2. augusta 2019. održana je takmičarska noć u kojoj je za apsolutnopg pobjednika proglašen Asmir Muhadžer iz Sjenice koji je pjevao pjesmu “Jabuka” autora Izudina Bihorca. Za istu je muziku i aranžman uradio Ahmet Šabić.

Halid Hajduković dobio je nagradu za najbolji aranžman. Mujo Hodžić je nagrađen u dvije kategorije. Pripala mu je nagrada za najbolji tekst i najbolju muziku za kompoziciju “Rano moja nepreboljena”. Sadik Hasanović proglašen je za najboljeg izvođača, a pjevao je pjesmu “Suzu” koju potpisuju Vladimir Mitrović, Slavko Stefanović i Mirza Balić. Namik Husnić je bio favorit publike. U takmičarskoj večeri predstavio se pjesmom “Lijepa kao Hercegovina” koju su uradili Nardin Mašić i Semir Ćehić.Festival “Ilidža 2019.” završen je uz velikane narodne muzike iz BiH i susjednih država. Program je otvorio Zijad Sipović koji je zapjevao “Salko Ii fijaker”. A dok je on to pjevao ispred velike scene je prošao fijaker. Načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić poželio je dobrodošlicu na Festival, ističući nadu da će se još dugo godina sa Ljetne pozornice slati samo poruke ljubavi i lijepih emocija uz taktove koji će se pamtiti dugo.

Armin Šaković, Slađana Mandić, Osman Hadžić, Merima Njegomir, Snežana Đurišić, Branka Sovrlić, Jasna Gospić, Hanka Paldum, Merima Njegomir, Jasna Kočijašević, Ferid Avdić, Semir Cerić Koke, Asim Brkan, Nedeljko Bilkić, Ljubica Berak, Sejo Pitić, Ramiza Milkunić, Mustafa Šantić i Hamza Šantić, Ana Bekuta, Hanka Paldum, Eldin i Sejo Huseinbegović, Nikolina Kovač i Memnun Muzaferija… izvođači su koji su se pojavili na velikoj Ljetnoj pozornici.

Hanka Paldum je premijerno izvela svoju novu pjesmu „Jedna si jedina“ posevećenu njenoj najvećoj ljubavi – domovini, autora Milića Vukašinovića koju je kraljica bh. estrade snimila u saradnji sa Hayat televizijom. Njema pjesma izazvala je oduševljenje među hiljadama prisutnih, a u jednom trenutku, u publici se zavijorila velika zastava Bosne i Hercegovine.

- -

Novu pjesmu promoviro je i Memnun Muzaferija, pobjednik posljednje sezone showa „Zvijezda možeš biti ti“.

Na kraju revijalne večeri – istinski muzički spektakl. Na velikoj ljetnoj pozornici svoj solistički koncert održala je Ana Bekuta čiji je početak karijere vezan upravo za ovaj festival.

Najnovije

Dodik podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH koji ne priznaje, ali je povukao nakon prozivki

Predsjednik Republike Srpske i najjače političke partije u tom entitetu Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik uputio je Ustavnom sudu...