Ulaganja u rekonstrukciju vodovodne mreže, pri kraju radovi Ispod Budakovića

Preporučujemo

U završnoj je fazi još jedan veliki infrastrukturni projekat u Starom Gradu, vrijedan preko 160.000 KM, a radi se o rekonstrukciji vodovodne mreže na dijelu ulice Ispod Budakovića, u mjesnoj zajednici Medrese.

Radovi na postavljanju novih cijevi na ovoj lokaciji su završeni prije dva mjeseca. Međutim, radove na testiranju tj. dezinfekciji i ispiranju cjevovoda, te kućnim priključcima, s obzirom na zakonsku radi isključivo firma „Vodovod i kanalizacija“. Upravo ta, završna faza radova morala je biti usklađena sa njihovom dinamikom.

- -

Iz Službe za investicije i komunalne poslove Općine su kazali da su u toku radovi na individualnim priključcima. „Po zakonu, testiranje novoizgrađene mreže na postojeću, te priključke individualnih objekata mora uraditi firma „Vodovod i kanalizacija“. Radovi su u toku i nadamo se da će ih završiti u najkraćem mogućem roku“, pojasnili su iz Službe.

Inače, stanovnici ove ulice godinama su imali probleme zbog loših vodovodnih instalacija, pa će ovom značajnom investicijom Općina riješiti njihov problem.

U dužini ulice od 475 metara urađeno je postavljanje nove vodovodne mreže. Na jednom dijelu postavljena je potpuno nova mreža, a na drugom dijelu urađena je zamjena dotrajale mreže sa većim profilima cijevi.

Za projekat je zadužen konzorcij „Ted invest“, „Oxa d.o.o.“ i „Autobasna d.o.o.“. Po završetku ovih radova, izdvojit će se dodatna sredstva za asfaltiranje ulice.

Najnovije

Najbolji bh. sportisti i klubovi čestitali Dan nezavisnosti, Džeko se posebno zahvalio jednoj školi

Najbolji bh. sportisti i najpopularniji sportski kolektivi uputili su čestitke povodom 1. marta Dana nezavisnosti BiH. Edin Džeko je istakao...