Fotografija Predsjedništva BiH u Washingtonu privukla mnogo komentara: Složni bar na trenutak

Preporučujemo

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u okviru radne posjete Sjedinjenim Američkim Državama prisustvovali su Nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu.

Član Predsjedništva Denis Bećirović objavio je na Instragramu fotografiju sa doručka na kojoj sjedi za stolom sa drugo dvoje članova, Željkom Cvijanović i Željkom Komšićem.

Molitveni doručak u Washingtonu je tradicionalna manifestacija kojoj svake godine prisustvuje veliki broj zvaničnika iz cijelog svijeta.

Mnogi su na društvenim mrežama komentirali da je lijepo vijedjeti sva tri člana Predsjedništva BiH zajedno na jednoj ovako znajačnoj manifestaciji.

Predsjedništvo BiH uglavnom ima podijeljene stavove, naročito o vanjskoj politici koja je jedna od nadležnosti ovog tijela.

U ovom slučaju, naravno, riječ je o protokolarnoj posjeti. No, dobro bi bilo kada bi ovo bila najava bolje saradnje unutar ovog važnog državnog tijela u odnosu na prethodni saziv koji su obilježile svađe, blokade i opstrukcije.

Najnovije

Završena akcija “Niste same”: Paketi za žene i djevojke uskoro kreću za Tursku i Siriju

Regionalna Asocijacija Poduzetnica pridružila se kampanji Crvenog križa Federacije BiH "Niste same" za žene i djevojke Turske i Sirije. Bosnaskohercegovačke...