Hrvatska: Oteli maloljetnika, polili ga motornim uljem te prebili, počinioci od ranije poznati policiji

Preporučujemo

U Belom Manastiru u Hrvatskoj se desio strašan zločin – dva maloljetnika od 14 i 15 godina su 1. juna na ulici zaustavili maloljetnika. Pod prijetnjom ga odvode u napuštenu kuću, skidaju golog i polijevaju motornim uljem. Zatim ga udaraju, uzimaju mobitel i odvode do njegove kuće, tražeći novac.

Napadnutom maloljetniku je kasnije pružena pomoć u bolnici u Osijeku, gdje je utvrđeno da je zadobio lakše ozlijede. Počinitelj je, nastavljaju, predat pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

Komšije u ovom mjestu ne žele razgovarati, a jedan od njih je novinarima poručio da “prošetaju”.

Dio Belomanastiraca, naime, “čuo je” priču kako je u dvorištu spomenute napuštene kuće za stablo oraha bila svezana osoba te kako je prvi komšija čuo zapomaganje i o svemu obavijestio policiju.

Neslužbene, ali pouzdane informacije, kako piše Glas Slavonije, govore da su maloljetni počinitelji već od prije poznati policiji. Nad obojicom su u toku zakonom propisane mjere, a iz specijalizovane ustanove najvjerojatnije su pušteni na vikend.

Glas Slavonije je o njima pisao još u februaru ove godine, kada je utvrđeno da su tri maloljetnika (jedan je zadržan u ustanovi) na zimu počinila čak 12 kaznenih djela u nekoliko dana.

Na meti su osim trgovine tehnike, ugostiteljskih objekata, butika, papirnice bili i vrtić i škola.

Među Belomanastirce se, podsjetimo, tada uvukla i određena doza straha, što se posebice odnosi na one nastanjene u Ulici kralja Tomislava, gdje su se u samo sedmicu dana dogodile tri krađe, odnosno provale.

Sitem je, slažu se mnogi, očito zakazao, a pitanje je vremena počinjenje još težih kaznenih djela.

Najnovije

Predsjedništvo BiH usvojilo zaključak: Pripadnici OSBiH idu u Tursku radi pružanja pomoći

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na 6. vanrednoj sjednici usvojilo zaključak o upućivanju pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine...