Inzko: Poruka iz Evrope je jasna

preporučujemo

Visoki predstavnik Valentin Inzko sastao se u Briselu sa Manfredom Weberom, poslanikom u Evropskom parlamentu (EP) i liderom Evropske narodne partije u EP.

Visoki predstavnik je sa Weberom razgovarao o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te naglasio u kojim oblastima je iznimno značajno da se postigne napredak kako bi se omogućilo neometano funkcioniranje zemlje i njen daljnji put ka Evropskoj uniji.

“Poruka iz Evrope je jasna. Bosanskohercegovački politički lideri moraju uložiti više napora i raditi brže kako bi zadržali zamah postignut podnošenjem odgovora na upitnik Evropske komisije”.

Visoki predstavnik je također informirao Webera o angažmanu EU i SAD kako bi pomogli domaćim političarima da pronađu rješenje za pitanja u okviru izborne reforme, a kako bi se omogućilo neometano provođenje izbora i implementacija izbornih rezultata.

“Još ima vremena da se dođe do rješenja koje bi bilo zadovoljavajuće za sve strane. Ono treba biti zasnovano na dijalogu i kompromisu, poštujući ustavne principe i sudske presude”, rekao je visoki predstavnik.

Najnovije

Vučić šokirao izjavom: Nemamo pravo da uništavamo više ljudskih života nego što je bilo planirano

Na vanrednoj konferenciji za medije sazvanoj povodom povlačenja iz skupštinske procedure Zakona o eksproprijaciji, Aleksandar Vučić je dao skandaloznu...