Išerić bez pardona: Viškoviću ti si silan i ohol !

Preporučujemo

Predsjednik Vlade entiteta Republika srpska Radovan Višković izjavio je da bi volio da u Predsjedništvu BiH bude “zakočena” istočna gasna konekcija, jer će članovi Predsjedništva Denis Bećirović i Željko Komšić, ukoliko budu glasali protiv tog projekta, vidjeti gdje će svojom krivicom odvesti BiH.
“Јa bih volio da zakoče, da onda definitivno kažemo jedni drugima ‘hvala, doviđenja, bili smo u ljubavi, više nismo’, ako oni misle da se mogu igrati sa građanima BiH”, rekao je Višković.
Pravni stručnjak dr.sc. Enver Išerić odgovorio je Viškoviću nakon ovakvih tvrdnji kazavši mu da je “silan i ohol”.
“Umisio Visković da može izdavati naredbe Predsjedništvu suverene i jedinstvene države Bisne i Hercegovine, članice Ujedinjenih nacija. Koliko je meni poznato članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirovic i Željko Komšić nemaju ništa protiv energetskih projekata. Oni su samo protiv stvaranja osnove za daljnje slabljenje države Bosne i Hercegovine. Prvo zakon o plinu Viškoviću, preduzeće Bosne i Hercegovine za snabdijevanje i distribuciju plina, kako je predviđeno Aneksom IX Dejtonskog mirovnog sporazuma, pa tek onda istočna, Južna, pa ako treba i Sjeverna i zapadna interkonekcija.
Eto Viškoviću što bi to vama smetalo rješavanje ovog i svih drugih pitanja onako kako to propisuje Dejtonski sporazum i svi njegovi aneksi. Da možete prijetiti i ucjenjivati? Da možeš kazati „Јa bih volio da zakoče, da onda definitivno kažemo jedni drugima ‘hvala, doviđenja“ – navodi Išerić.
Dodao je da vjeruje kako Bećirović i Komšić ” neće kočiti, samo treba to u interesu države i svih njenih građana urediti”. Ne bude li tako, poručio je, nema nikakvih interkonekcija.
“Ja Željku i Denisu vjerujem. A ako bi ti Viškoviću nešto volio, (da Željko i Denis zakoče), pa i ja bih vala volio da ti poslije toga ispuniš obećanje i kažeš „hvala i doviđenja“
To je sila i oholost. Ne hodi po zemlji oholo Viškoviću. I ne pravi spletke i nered, jer „spletke će pogoditi upravo one koji se njima služe“ – istakao je Išerić.

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...