Islamska zajednica u BiH najoštrije osudila pokolj u Gazi

Preporučujemo

Islamska zajednica u BiH najoštrije osuđuje jučerašnji brutalni pokolj demonstranata u Gazi, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Nezamislivo je da se protiv nenaoružanih demonstranata koristi prekomjerna sila kakvoj smo svjedočili jučer i da se sve to dešava bez ikakve reakcije međunarodne zajednice. Stanovnicima Gaze koji se nalaze u velikom koncentracionom logoru sada se pokušava uskratiti pravo da mirnim putem protestuju protiv položaja u kojem se nalaze”, istakli su iz Islamske zajednice u BiH.

- -

Naglasili su da su neprihvatljivi i nasilni pokušaji da se Palestincima uskrati pravo da mirnim putem traže povratak na svoja stoljetna ognjišta s kojih su protjerani

“Najmanje što svi možemo uraditi jeste da dignemo svoj glas protiv toga da sila postane jedini argument onih koji ne poštuju bilo kakve međunarodne ili etičke norme”, saopćeno je iz Islamske zajednice u BiH.

U znak solidarnosti sa palestinskim narodom, a prema instrukcijama reisu-l-uleme IZ u BiH Huseina ef. Kavazovića u džamijama IZ u BiH će se u petak nakon džuma-namaza klanjati dženaza u odsutnosti za žrtve pokolja u Gazi.

Izraelske snage su usmrtile najmanje 59 Palestinaca tokom jučerašnjih protesta na granici Gaze.

Najnovije

Oštra reakcija majki Srebrenice na izjavu ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića

Nakon izjave ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića kako je ”1. Mart povod za rat, a ne dan...