Kantonalni sud: Babaići i Hysenaj u Sarajevu osuđeni na osam godina zatvora

preporučujemo

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je izrečena nepravomoćna presuda Erminu i Ademiru Babaić  i Adnanu Hysenaju u iznosu od osam godina zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Mladenu Ambrožiću 10. oktobra 2016. godine. Ambrožić je taj dan podlegao povredama u svom stanu.

Erminu Babaiću izrečena je kazna zatvora u trajanju od pet godina, Ademiru Babaiću godina zatvora i Adnanu Hisenaju dvije godine zatvora.

Ermin i Ademir Babaić te Adnan Hysenaj osuđeni su danas u Kantonalnom sudu u Sarajevu na osam godina zatvora zbog brutalnog premlaćivanja Mladena Ambrožića u oktobru 2016. godine koje je rezultiralo njegovom smrću, piše radiosarajevo.ba.

Iako su oni bili optuženi za krivično djelo ubistva, odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu osuđeni su za nanošenje teških tjelesnih povreda sa smrtnom posljedicom u saizvršilaštvu.

 Prema optužnici, njih trojica su u Džamijskoj ulici u naselju Hrasno, ispred ulaza zgrade u kojoj je stanovao, sačekali i nasmrt pretukli Ambrožića. Od posljedica premlaćivanja bejzbol-palicama, Ambrožić je preminuo dva sata kasnije.

Najnovije

SAD mobilizirale 8.500 vojnika zbog krize u Ukrajini

Sjedinjene Američke Države mobilizirale su 8.500 vojnika za pružanje podrške u slučaju aktiviranja snaga za odgovor NATO-a na neočekivane...