“Ovo je jedino mjesto gdje se moja kćerka smijala”

Preporučujemo

Predstavljanju prve ambasadorice Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka Amre Silajdžić Džeko prisusvovale su i Atifa Buldić-Bešić – majka djevojčice koja je liječena, Ajla Beganović – djevojka koje se trenutno liječi i korisnica je perike napravljene u okviru projekta “Moja kosa tvoja kosa”, te Ajla Nizić – djevojka koja je liječena u djetinjstvu od raka, a sada je član mreže mladih izliječenih od raka Udruženja – MladiCe.

“Nekako uvijek osjetim potrebu da kažem nešto o tom dijelu našeg životnog puta. Hrabrost i herojstvo moje kćeri, volja i snaga moje porodice te uticaj Udruženja na poimanje dijagnoze na cijeli proces. Moja kćerka i mi smo boravili u Roditeljskoj kući sedam mjeseci i uvijek se rado vraćam ovdje. Možda će to zazvučati čudno, ali ovdje smo proživjeli naše najljepše momente, pored onih najružnijih”, rekla je Atifa.

- -

“Ovo je jedino mjesto gdje se moja kćerka smijala, igrala, trčala. Ovo je naš drugi dom i vrata Roditeljske kuće su nam uvijek otvorena. Naša kćerka je sada dobro, a to ne bi bilo moguće bez odličnog medicinskog osoblja koji su doprinijeli izlječenju moje kćeri. Moja porodica i ja ćemo im uvijek biti zahvalni”, dodala je Atifa.

Fikret Kubat, predsjednik Udruženja kazao je da Udruženje ima jako puno novih projekata i da će im Amrina pomoć vrlo dobro doći.

“Ponosan sam da nakon 15 godina od osnivanja Udruženja možemo pružiti ovakav kvalitet usluga u Roditeljskoj kući. Najvažnije nam je da korisnik bude na prvom mjestu, zato smo se odlučili da Amra, kao majka troje djece i kao neko ko je i do sada pomagao Udruženju, bude ambasador da širi dobre vijesti, da animira ljude da znaju da rak nije bauk, da bolest nije kraj, da moramo biti svi zajedno pozitivni”, naveo je Kubat.

Jedna od korisnica perike, dobijene u sklopu projekta “Moja kosa tvoja kosa”, je Ajla Beganović, za koju je rečeno da je veliki borac i da svakodnevno inspiriše svojom snagom.

- -

Medijima se obratila i 20-godišnja Ajla Nizić. Kada je imala četiri godine, liječila se od raka. Izliječila se i danas živi normalan život.

“U ime mladih liječenih od raka zahvaljujem se svima koji ste ovdje, i naravno, Amri. Danas stojim kao primjer osobe koja je pobijedila rak i koja danas živi normalnim životom. Želim da pošaljem poruku da je rak izlječiv, da nije bauk. Te poruke nikad nije dosta. Normalan život poslije liječenja je pun lijepih trenutaka”, rekla je studentica Medicinskog fakulteta.

M. I.

Najnovije

Turci bijesni na svog selektora zbog videa sa treninga reprezentacije

Fudbalski savez Turske bio je prinuđen da izda saopštenje, poslije bure koja se podigla u javnosti zbog snimaka sa...