- Advertisement -

Komšić će pred Vijećem EU govoriti o smanjivanju ovlasti Doma naroda

Preporučujemo

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u utorak će se obratiti Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, povodom 20. godina od prijema Bosne i Hercegovine u Vijeće Evrope.

Komšić će u govoru povodom dvadesete godišnjice od prijema Bosne i Hercegovine u Vijeće Evrope pozvati na provođenje svih presuda Evropskog suda za ljudska prava, kako bi se ostvarila jednakopravnost svih građana i otkonila postojeća diskriminacija u ustavnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Posebno će biti govora o nejednakoj vrijednosti glasa u odlučivanju u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, saznaje Patria u Kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Također, kako se saznaje, predsjedavajući Komšić će pozvati na usklađivanje ovlasti domova naroda i predstavničkog doma, budući da je to i preporuka Evropske komisije za demokratiju kroz pravo, odnosno Venecijanske komisije.

Pročitajte:  Komšić o vandalizmu u Mostaru: Posljedica postojanja politike HDZ-a!
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Hoće li Švedska i Finska postati članice NATO-a?

Prepreka njihovom članstvu je Turska, članica NATO-a, koja ih optužuje za zaštitu kurdskih terorista.   S druge strane, Rusija se snažno...