Komšić: Čović bi trebao dobiti jedinicu iz logike zbog jučerašnje izjave

Preporučujemo

“Mislim da je čak i Dragan Čović svjestan kakvu je besmislicu izgovorio”, rekao je Željko Komšić za N1 komentarišući jučerašnju izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i lidera HDZ-a BiH da “građanska država znači klasičan unitarizam, u nekoj formi, teoretskom obliku, a to znači u osnovi islamsku državu”.

“Pogledajte samo logičku konstrukciju rečenice i sami ćete zaključiti da sve što je rekao jeste kontradiktorno. Ako govorimo o građanskom konceptu države, podrazumijeva se da je to sekularna država. Kako onda povezati sekularni momenat sa vjerskom islamskom državom?”, zapitao se Komšić.

- -

Lider Demokratske fronte i kandidat za člana Predsjedništva Bih dodaje da bi Čović u drugom razredu srednje škole dobio jedinicu, piše N1.

“Mislim da bi, zbog ovakve rečenice, Čović dobio jedinicu u drugom razredu srednje škole iz predmeta Logika”, izjavio je bivši član Predsjedništva BiH.

Podsjetimo, Čović je jučer u Zagrebu kazao: “Oni koji žele građansku državu, ja ih poštujem, samo danas u Bosni i Hercegovini kazati građanska država to znači klasičan unitarizam, u nekoj formi, teoretskom obliku, a to vam znači u osnovi islamsku državu. Što je to neko pretvorio u kalifat ili dao neku drugačiju konotaciju čitavom tom mom izričaju. Na taj način mi razgovaramo i kad budemo u Briselu, ali tako ću razgovarati i kad budem sa gospodinom Erdoganom. Znači, nema tu nikakvih tajni ili nešto iza leđa. Možda je najmanje što trebam govoriti o ovome na ovaj način. Ta pitanja moramo riješiti doma, BiH će preživjeti dok god legitimni predstavnici konstitutivnih naroda čine vlast. Ne može jedan narod drugome birati predstavnike i u Predsjedništvu i u Domu naroda. BiH ima svoje specifičnosti i one se moraju do kraja uvažavati”

Najnovije

Masakr u Daruvaru: Ubica ispitan i prevezen na nepoznatu lokaciju

Krešimir Pahoki, koji se sumnjiči za masakr u Daruvaru, ispitan je jutros i predan u pritvorski nadzor, dok je...