Konzulica BiH u Australiji Đemila Gabriel: Najviše sam ponosna na svoju drugu diplomu i ulazak u krug milionera

Preporučujemo

U organizaciji Asocijacije žena SDA Hercegovačko – neretvanskog kantona u u Narodnom pozorištu u gradu na Neretvi održana je Javna tribina “Uspješne žene u SDA” .

Osim Izetbegović, počasna gošća bila je i konzulica BiH u Australiji Đemila Gabriel.

“Kada nešto dovoljno želite, nema te sile da vas zaustavi. Vidite sve ove naše goste večeras, došli su iz raznih krajeva BiH da bi prisustvovali ovom događaju, imamo čak i čovjeka iz Federalne policije iz Australije koji nam je gost, dakle, sa svih strana, iz svih krajeva BiH stigli su nam gosti, ništa ih nije zaustavilo. Želja vas uvijek vodi ka ostvarenju vaših ciljeva”, rekla je na početku svog obraćanja konzulica BiH u Australiji Đemila Gabriel.

Đemila Gabriel okupljenima je govodila i o tome na šta je najviše ponosna i šta smatra svojim najvećim uspjehom.

“Nije lako biti uspješan, jer da postignete uspjeh, vi morate znati da plivate kao riba, vi morate ostati tu. Na svjetskim poslovnim scenama, ako si na vrhu, ti možeš za čas da potoneš. Ja sam na svaki svoj uspjeh ponosna, ali moj prvi uspjeh na koji sam ja najviše ponosna je moja druga diploma, ja imam završena tri fakulteta, ali još uvijek nisam dostigla svog muža koji ima završenih pet fakulteta”, kazala je Gabriel.

“Kada sam završila prvi fakultet, to je normalno bilo, međutim, kada sam počela drugi fakultet od nule, od nepoznavanja engleskog jezika, kada sam dobila tu diplomu u ruke u Australiji, ja sam završila biznis marketing i menadžment, to je za mene bio ogroman uspjeh, jer znam koliko je neprospavanih noći, koliko je kucanja sa dva prsta, koliko suza je poteklo i zaista sam bila ponosna na sebe, a osjećala sam se zaista ponosno i kada sam uspjela da uđem u krug milionera sa zarađenim novcem”, rekla je konzulica BiH u Australiji Đemila Gabriel.

(M.D.)

Najnovije

Podignuta optužnica protiv Mileta Stojanovića zbog zlostavljanja 150 civila u logoru u Rajlovcu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Mileta Stojanovića, rođenog 1952. godine u Sarajevu, zbog ratnog zločina. Stojanovića,...