Lavina u popularnom skijalištu u Tirolu, snijeg uporno pada

Preporučujemo

Austrijski mediji javljaju da je velika lavina odsjekla omiljeno skijaško odredište u Tirolu, gradić Ischgl, piše index.hr.
U njemu se trenutno nalazi oko 10.000 ljudi, većinom turista koji su zarobljeni u Alpima, s obzirom na to da su svi prilazi Ischglu odsječeni.
Proglašena je peta od šest razina opasnosti od lavina, što je u Austriji zadnji put učinjeno 1999. godine. Dežurne službe već su u akciji i rade na raščišćavanju puteva prema Ischglu, ali i danas je tamo napadalo oko novih 50 centimetara snijega.
Stanje je zabrinjavajuće i sa švicarske strane Alpa, napose u skijalištu Samnaun koje je također zbog lavine odsječeno od ostatka države.
Ali, prema izjavama Thomasa Kleinhinza koji vodi skijalište u Ischglu, turisti su dobro raspoloženi i razloga za brigu nema.
“Dobro smo opskrbljeni. Takve se stvari ovdje događaju i nitko nije upao u paniku. Očekujemo da će se stanje od utorka poboljšati”, rekao je jedan od njih za austrijske medije.

Najnovije

Horde zla parolom prozvale policiju zbog zabrane navijačima Borca

Navijači Sarajeva Horde zla tokom drugog poluvremena utakmice na Koševu, gdje gostuje Borac, istakli su kratku parolu. "Najlakše zabranit'...", pisalo...